Carnati in aluat cu sos de ceapa
PrinteazaCarnati in aluat cu sos de ceapa din: ulei, carnati, rozmarin, rosii, usturoi, unt, otet balsamic, supa de legume, lapte, faina, sare, oua.
- ulei de floarea soarelui
- 8 carnati mari
- 4 crengute de rozmarin proaspat
- 2 cepe rosii mari, decojite si feliate
- 2 catei de usturoi, decojiti si taiaai marunt
- 2 cubuleţe de unt
- 6 linguri de otet balsamic
- 1 lingura rasa (sau 1 cub) de supa concentrata de legume
Ingrediente pentru aluat:
- 285 ml lapte
- 115 g faina
- 1 praf de sare
- 3 oua
Mod de preparare:
Amestecati bine ingredientele pentru aluat si puneti compozitia deoparte. Turnati 1 cm de ulei de floarea-soarelui pe fundul tavii, apoi asezati-o la nivelul din mijloc al cuptorului, acesta trebuind sa fie potrivit la temperatura maxima (240-250°C).
Puneti dedesubt o alta tavă, mai mare, in care sa se scurgă uleiul care ar putea sari din prima tava. Cand uleiul devine foarte incins, adaugati carnatii. Supravegheati-i si lasati-i pana devin usor aurii.
In acest moment, scoateti tava din cuptor, cu mare grija si turnaţi aluatul peste carnati. Presarati crengutele rupte de rozmarin peste aluat. Va clocoti putin si e posibil sa stropeasca, asa ca puneti cu grija tava inapoi in cuptor si inchideti usa. Coaceti cel putin 20 de minute. Scoateti tava din cuptor cand aluatul a devenit auriu si crocant.
Pentru a obtine sosul de ceapa, prajiti ceapa si usturoiul in unt, la foc mediu, aproximativ 5 minute, pana se fac translucide si dulci. Puteti presara putin cimbru sau rozmarin, daca doriti. Adaugati otetul balsamic si lasati sosul sa scada la jumatate. In acest moment, adaugati 1 cub (sau 1 lingura) de supa concentrata si putina apa.
Lasati sa fiarba inabusit si veti obtine un sos de ceapa cu adevarat gustos. Serviti preparatul cald.
Carnati in aluat cu sos de ceapa
Pofta buna!