Carnati in aluat cu salvie si mere

Printeaza

Carnati in aluat cu salvie si mere din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, canrati de porc, frunze de salvie, mere.

Ingrediente:Carnati in aluat cu salvie si mere

  • 150 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 ouă mari
  • 175 ml lapte
  • 60 ml apă
  • 2 linguri ulei
  • 450 g cârnaţi de porc
  • frunze proaspete de salvie
  • inele de mere prăjite pentru ornat

Mod de preparare:

Cerni făina şi sarea într-un castron şi faci o adânci­tură în centru, în care torni ouăle bătute. Apoi ames­teci treptat cu făina, cu ajutorul unei linguri de lemn, adăugând lapte şi apă pe măsură ce amestecul se îngroaşă.

Baţi aluatul cu un tel până se uniformizează şi capătă consistenţa unei smântâni groase. Acoperi vasul şi laşi compoziţia să stea cel puţin 30 de minu­te. încingi cuptorul. Torni uleiul într-o tavă de friptură şi îl încingi în cuptor 5 minute.

Scoţi tava din cuptor şi aranjezi cârnaţii în ea, apoi îi laşi la cuptor până devin aurii. Baţi din nou aluatul cu telul, apoi torni compoziţia peste cârnaţi.

Dai din nou tava la cuptor, timp de 35-40 de minute sau până aluatul este bine crescut, galben-auriu şi crocant. Ornezi cu frunze proaspete de salvie şi cu inele de mere prăjite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.