Carnati bavarezi
PrinteazaCarnati bavarezi din: carne de porc, carne de vitel, lamai, sare, piper, mustar, nucsoara, pesmet, ulei.
- 1,8 kg carne de porc tocată
- 600 g carne de viţel tocată
- 4 lămâi
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă piper negru măcinat
- 2 linguri muştar
- 1 lingură nucşoară
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 40 g pesmet
- 6 m intestine de porc
- ulei
Mod de preparare:
Intestinele se pun la desărat în apă, la temperatura camerei. Lămâia se răzuie de coajă şi apoi se presează de suc.
Intr-un vas se pun coaja de lămâie, sucul, muştarul, sarea, piperul, nucşoara, pătrunjelul, apoi se adaugă cele două tipuri de carne şi pesmetul. Se amestecă bine, se ia o cantitate mică şi se prăjeşte ca o chiftea în tigaie.
Se rectifică gustul de sare şi piper în urma acestui test şi carnea se pune la frigider pentru 4 ore.
Pâlnia se ataşează maşinii de tocat, se unge cu ulei şi se pun pe ea intestinele. Se umplu formând cârnaţi care, odată preparaţi, se lasă pentru o noapte la scurs.
A doua zi se pun la frigider până în momentul servirii.
Pentru consum se pune apă la fiert şi se fierb cârnaţii 15 minute.
Pofta buna!