Carnati ca la Buzau

Printeaza

Carnati ca la Buzau din: carne de porc, sare, piper, usturoi, ardei.

Ingrediente:

  • carne de porc proaspătă (pulpă sau spată)
  • grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii)
  • sare
  • piper negru măcinat
  • usturoi românesc pisat
  • ardei iute roşu uscat pisat
  • maţe de porc

 

Mod de preparare:

Carnati ca la Buzau: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri mari. Se frământă bine cu sare (minimum 2% din greutatea totală) şi celelalte condimente a căror canti­tate se apreciază după limba preparatorului.

Se umplu maţele cu ajutorul unui utilaj special sau al maşinii de tocat cu tulumbă şi se porţionează în bucăţi de circa 15 cm lungime prin răsucire.

A doua zi se pot afuma. Se servesc prăjiţi în untură sau făcuţi pe grătar alături de mămăligă, murături şi o cană de vin roşu de buturugă.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.