Carnati ca la Buzau
PrinteazaCarnati ca la Buzau din: carne de porc, sare, piper, usturoi, ardei.
Ingrediente:
- carne de porc proaspătă (pulpă sau spată)
- grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii)
- sare
- piper negru măcinat
- usturoi românesc pisat
- ardei iute roşu uscat pisat
- maţe de porc
Mod de preparare:
Carnati ca la Buzau: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri mari. Se frământă bine cu sare (minimum 2% din greutatea totală) şi celelalte condimente a căror cantitate se apreciază după limba preparatorului.
Se umplu maţele cu ajutorul unui utilaj special sau al maşinii de tocat cu tulumbă şi se porţionează în bucăţi de circa 15 cm lungime prin răsucire.
A doua zi se pot afuma. Se servesc prăjiţi în untură sau făcuţi pe grătar alături de mămăligă, murături şi o cană de vin roşu de buturugă.
Poftă bună!