Carnati de casa cu cimbru
PrinteazaCarnati de casa cu cimbru din: pulpa de porc, burta de porc, slanina, ardei, usturoi, cimbru, sare, piper, vin.
- 3 kg pulpă de porc
- 3 kg burtă de porc
- 1 kg slănină
- 500 g usturoi curăţa
- 500 g ardei iuţi uscaţi, curăţaţi de seminţe
- 4-5 linguri cimbru uscat
- 2 linguri piper măcinat
- 500 ml vin alb
- 150 g sare
Mod de preparare:
Se dau prin maşina de tocat 3 kg pulpă de porc, 3 kg burtă de porc, 1 kg slănină, 500 g usturoi curăţat, 500 g ardei iuţi uscaţi, curăţaţi de seminţe.
Se frământă cu 4-5 linguri cimbru uscat, 2 linguri piper măcinat, 500 ml vin alb şi 150 g sare grunjoasă. Se lasă să se odihnească 30 minute, apoi se formează o chiftea. Se prăjeşte şi se potriveşte de sare şi piper.
Se umplu intestinele de porc cu amestecul de carne, se usucă puţin la aer, apoi se depozitează la congelator, în pacheţele de câte 4-5, care se înfăşoară în folie de aluminiu.
Pofta buna!