Carnati de casa cu rozmarin

Printeaza

O reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa, ulei, mate, otet, bicarboant si malai.

Ingrediente:

  • un kg carne de porc si de vita
  • cimbru
  • rozmarin uscat si proaspat
  • sare
  • piper negru maicnat
  • cuisoare macinate
  • ienibahar macinat
  • 4-5 catei usturoi
  • 2-3 linguri apa
  • ulei pentru prajit
  • 6-8 mate
  • o lingurita otet
  • o lingurita bicarbonat
  • 500 g malai
  • 1,5 l apa

 

Mod de preparare:

Se pregătesc pentru început condimen­tele. Se macină şi se amestecă corespunză­tor în cantităţi potrivite. Carnea se toacă puţin mai fin decât la sarmale. Se adaugă condimentele, ustu­roiul şi bicarbonatul şi se frământă câteva minute. Se adaugă linguri de apă şi se lasă la rece.

Se pregătesc matele. Se aşază pe ţeava de la maşina de tocat carne, se înţeapă cu un ac pentru a elimina golurile de aer şi se umplu cu carnea preparată. Se leagă la capete şi se lasă câteva ore să se usuce. Se pun deasupra crenguţe de rozmarin pentru o aromă specială şi apoi se prăjesc cârnaţii.

Pentru mămăligă, se pune apa la fiert cu puţină sare, iar după ce dă în clocot se adaugă mălaiul în ploaie. Se fierbe amestecându-se continuu, să nu se lipească. După ce s-a legat şi s-a fiert, se scoate pe un platou şi se serveşte alături de cârnaţi.

Carnati de casa cu rozmarin

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. cam asa ii fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.