Carnati de casa cu usturoi si boia
PrinteazaCarnati de casa cu usturoi si boia din: carne de porc, usturoi, boia, sare de mare, piper, intestine.
Ingrediente:
- 3 kg carne de porc (fleică)
- 100 g usturoi
- 1 lingură de boia (iute, dulce, afumată)
- 1 lingură de sare de mare
- 20 boabe de piper
- intestine de porc
Mod de preparare:
Dă carnea prin maşina de tocat (ataşează sita mai mare).
Striveşte cu lama cuţitului căţeii de usturoi şi adaugă-i în carnea tocată împreună cu sarea.
Omogenizează pasta cu mâinile 15-20 de minute, până când se topeşte sarea.
Incorporează în compoziţia de carne piperul zdrobit şi boiaua. Gustă şi potriveşte de sare şi piper.
Umple intestinele cu pasta de carne, leagă-le la capete şi dă cârnaţii la zvântat cel puţin două ore.
Consumă-i proaspeţi, pe grătar sau la cuptor, ori dă-i la afumat.
Carnati de casa cu usturoi si boia
Pofta buna!