Carnati, coaste si carne conservate in untura
PrinteazaCarnati, coaste si carne conservate in untura din: carnati, coaste de porc, pulpa de porc, ulei, untura.
- cârnati afumaţi
- coaste afumate
- pulpă de porc
- untură de porc
- ulei
Mod de preparare:
Iei o oală mai mare, în funcţie de câţi cârnati, coaste si carne ai. O speli bine, o pui la uscat, apoi aşezi pe fundul ei beţe de lemn, în formă de grătar, să nu se prindă carnea de fund.
Pui un rând de cârnati afumaţi si tăiati în bucăţi de 10 cm fiecare, apoi un rând de coaste de porc afumate şi tăiate tot bucăţi de 10 cm, după care un rând de carne tăiată felii. Procedezi aşa până termini toată carnea.
In altă oală pui două părţi de untură să se topească, iar în alta o parte de ulei, să se prăjească puţin. Când untura e topită, iar uleiul prăjit, le amesteci şi le torni peste carne, să treacă de două degete peste ea.
Pui oala pe foc mic şi laşi să fiarbă până când carnea e gata. Focul trebuie să fie mic, pentru că dacă este mare, carnea se va prăji foarte tare şi se va întări.
Când e gata, iei oala de pe foc, laşi să se răcească, o legi cu o folie, pui capacul pe ea şi o depozitezi în cămară.
Pofta buna!