Carnati cu boia si usturoi
PrinteazaCarnati cu boia si usturoi din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia, usturoi, ienibahar.
- 700 g carne de porc
- 300 g carne de vită
- 1 lingură cu sare
- 2 g silitră
- piper măcinat
- 1 linguriţă cu boia de ardei
- 1 căpăţână de usturoi
- 1/2 linguriţă cu ienibahar
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de porc felii subţiri, frecaţi fiecare felie cu sare şi piper măcinat şi puţină silitră, aşezaţi-le într-un vas, acoperiţi-le cu tifon şi puneţi deasupra o greutate.
Treceţi carnea de vită prin maşina de tocat, frământaţi-o cu sare, piper şi silitră.
Puneţi-o într-un vas adânc, acoperiţi-o, lăsaţi-o la rece cel puţin 10 ore, ca şi carnea de porc, după care puneţi-o în vasul cu carne de porc, amestecaţi şi daţi totul prin maşina de tocat, adăugaţi zeamă de usturoi şi ienibahar, coloraţi cu boia de ardei şi frământaţi cu mâna.
Umpleţi maţele cu o pâlnie pusă la maşina de tocat, legaţi-le la capete şi lăsaţi-le la zvântat.
Pofta buna!