Carnati cu boia
PrinteazaCarnati cu boia din: carne de vita, carne de porc, usturoi, boia, sare, piper.
- 10 kg carne de porc (pulpă, spată, ceafă)
- 3 kg carne de vită
- 700 g usturoi
- 100 g boia roşie iute
- 3 linguri mari de sare
- 30 g piper
- 1 lingură zahăr
- 15 m maţe mai subţiri
Mod de preparare:
Carnea se toacă, iar usturoiul se pisează şi se freacă cu 1 cană apă caldă şi o lingură de sare. Carnea se amestecă cu usturoiul şi toate condimentele. Este foarte important să se frământe bine carnea, să devină păstoasă şi bine legată.
Pentru umplerea maţelor cu compoziţia rezultată, se foloseşte maşina de cârnaţi. După umplere, se înţeapă cârnaţii din loc în loc, se lasă la scurs până a doua zi şi apoi se dau la afumătoare pentru 3 fumuri.
Se usucă bine; pot fi consumaţi şi cruzi sau printre sarmale şi la fripturi.
Pofta buna!