Carnati cu cimbru si usturoi
PrinteazaCarnati cu cimbru si usturoi din: pulpa de porc, carne de vita, slanina, vin, usturoi, sare, piper, boia, cimbru.
- 500 g pulpă de porc
- 250 g carne de vită
- 250 g slănină
- 150 ml vin alb
- 4 căţei de usturoi
- 1/2 linguri de sare
- 1 lingură de piper
- 1 lingură de boia iute/dulce
- 1 lingură de cimbru
- maţe de porc
Mod de preparare:
Freacă maţele cu sare, ţine-le în apă rece cu oţet două ore. Zdrobeşte căţeii de usturoi, amestecă-i cu vinul şi sarea. Taie carnea şi slănina în bucăţi şi dă-le prin maşina de tocat (sita medie).
Condimentează tocătura cu piper, boia şi cimbru, adaugă pasta de vin şi usturoi, frământ-o cât să rezulte o compoziţie omogenă. Scurge maţele şi umple-le cu amestecul de carne.
Lasă cârnaţii la uscat în cămară.
Carnati cu cimbru si usturoi
Pofta buna!