Carnati cu enibahar si cuisoare
PrinteazaCarnati cu enibahar si cuisoare din: intestine de porc, carne de porc, usturoi, cuisoare, enibahar, boia dulce, piper, sare.
- intestine de porc subtiri
- 2 kg carne de porc (nu prea slaba)
- 6 catei de usturoi
- 1 jumatate de lingurita cuisoare pisate
- 1 jumatate de lingurita enibahar
- 1 jumatate de lingurita boia dulce
- 1 jumatate de lingurita piper
- sare
Mod de preparare:
Intoarceţi maţele de porc pe dos şi cu partea neascuţită a lamei unui cuţit curăţaţi bine, apoi frecaţi-le cu sare şi lăsaţi-le câteva ore în apă rece. Dati carnea de porc prin maşina de tocat cu sită mare.
Amestecaţi-o apoi cu mirodeniile şi cu zeama usturoiului pisat şi ţinut 20 de minute în puţină apă caldă. Amestecaţi bine până obţineţi o compoziţie omogenă.
Potriviţi de sare şi umpleţi maţele de porc, folosind maşina de tocat carne cu pâlnie.
După ce aţi umplut cârnaţii, lăsaţi-i câteva ore la rece, de preferat ar fi de pe o zi pe alta, într-un loc unde să-i afumati-i la fum rece 3-4 zile.
Carnati cu enibahar si cuisoare
Pofta buna!