Carnati cu fasole
PrinteazaCarnati cu fasole din: fasole, morcov, ceapa, pastarnac, telina, carnati , ardei, suc de rosii, rosie, sare, piper, ulei, cimbru.
- 400 g fasole albă
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 6 cârnaţi
- 1 ardei
- 200 ml suc de roşii
- 1 roşie
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Pui la înmuiat fasolea peste noapte, o scurgi, o speli şi o fierbi. După ce fasolea a fiert 10 minute arunci apa şi o pui din nou la fiert în apă clocotită cu sare, morcovul, păstâmacul şi ţelina întregi.
Laşi să fiarbă până se înmoaie. Separat, tai carnaţii bucăţi şi-i căleşti în ulei. Când sunt pe jumătate făcuţi, adaugi ceapa tocată, roşia descojită şi tocată şi ardeiul tăiat. După ce s-au înmuiat legumele puţin, pui fasolea şi sucul de roşii, sare şi piper după gust şi cimbru.
Amesteci şi laşi câteva minute să se pătrundă aromele.
Pofta buna!