Carnati cu ghiveci de dovlecei
PrinteazaCarnati cu ghiveci de dovlecei din: carnati Trandafir, carnati afumati, dovleac, rosii, ceapa, sare, boia, vegeta.
- 300 g cârnaţi Trandafir
- 100 g cârnaţi afumaţi
- 750g dovleac
- 4 roşii
- 2 cepe
- sare
- boia
- vegeta
Mod de preparare:
Se călesc cepele tăiate mărunt. Se taie felii cârnaţii Trandafir şi cei afumaţi. Se pun în cratiţă peste ceapă şi se lasă până încep să se rumenească.
Se scot apoi din grăsime şi se pun deoparte. Se decojesc roşiile, se taie sferturi şi se pun peste ceapă. Se acoperă cratiţa şi până fierbe se curăţă dovleacul. Se taie în două, se scobeşte de miezul cu sâmburi şi se taie cuburi. Se pun în cratiţă şi se condimentează mâncarea cu sare, boia şi vegeta.
Se toarnă o ceaşcă de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute. Când este gata, se adaugă feliile de cârnaţi.
După preferinţă, mâncarea poate fi servită şi cu smântână.
Pofta buna!