Carnati cu legume
PrinteazaCarnati cu legume din: carnati, cartofi, mazare, ceapa, rosii, usturoi, ardei, ulei, patrunjel, sare, piper, varza murata, chimen.
- 4 cârnaţi mai groşi
- un kilogram cartofi mai mici
- 500 g mazăre
- 5 roşii
- două cepe
- 3 căţei de usturoi
- un ardei gras roşu
- un ardei iute mic
- ulei de floarea- soarelui
- pătrunjel verde
- pătrunjel uscat
- sare
- piper
- varză murată
- chimen
Mod de preparare:
Cepele si usturoiul se curata si se toaca marunt. Rosiile se oparesc cateva secunde, se curata de pielita si se taie in cubulete. Ardeiul gras si cel iute se curata de seminta, se spala si se toaca marunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, usturoiul, se călesc până când devin aurii şi se adaugă cele două tipuri de ardei. Se călesc timp de două minute, se toarnă roşiile, se condimentează şi se lasă la fiert până când sosul a scăzut puţin. Se adaugă o linguriţă de pătrunjel uscat, se amestecă şi se acoperă cu un capac.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert. Mazărea se fierbe în apă cu sare. Când cartofii sunt fierţi se scot, se amestecă bine cu mazărea scursă de apă, puţin ulei, sare, piper şi verdeaţă tocată. Se servesc alături de carnaţii prăjiţi şi sosul de roşii fierbinte. Se pot servi alături de o salată din varză murată, chimen, piper şi ulei.
Poftă bună!