Carnati cu napi
PrinteazaCarnati cu napi din: ulei de masline, sirop de artar, cimbru, chimion, otet, napi, ceapa, carnati, mere, broccoli.
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri sirop de arţar
- câteva fire de cimbru, doar frunzele
- 1 linguriţă seminţe de chimion
- 2 linguriţe oţet de vin roşu
- 900 g de napi, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi de 3 cm
- 2 cepe roşii, tăiate în semiluni
- 8 cârnaţi de porc
- 3 mere verzi, tăiate în semiluni
- broccoli gata preparat, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Intr-un bol mare, amestecă uleiul, siropul de arţar, cimbrul, chimionul şi oţetul de vin roşu, apoi asezonează.
Adaugă ceapa şi cuburile de nap, ridiche sau dovleac în sosul preparat şi amestecă bine, apoi aşază-le uniform într-o tavă mare şi coace-le timp de 15 minute.
Adaugă carnaţii şi semilunile de mere, şi lasă tava la cuptor alte 30-45 de minute, amestecând la jumătatea intervalului, până când legumele sunt moi şi caramelizate, iar cârnaţii sunt bine pătrunşi.
Serveşte alături de broccoli.
Pofta buna!