Carnati cu piure de pastarnac si telina
PrinteazaCarnati cu piure de pastarnac si telina din: telina, pastarnac, carnati de porc, ulei, ceapa, varza, otet, supa de vita sau de legume, broccoli, smantana.
- 500 g ţelină, curăţată şi tăiată în cuburi
- 2 păstârnaci (175 g)
- 8 cârnaţi de porc
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 cepe roşii, feliate
- 1/2 varză roşie, tăiată în fâşii
- 4 linguri cu oţet balsamic
- 1 cub de supă de vită sau de legume
- 300 g broccoli, rupt în bucheţele
- 4 linguri cu smântână acră fermentată
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Intr-o oală cu apă sărată fierbe ţelina şi păstârnacul, timp de 20 de minute.
Tapetează cu hârtie pergament o tavă de teflon. Pune carnaţii şi coace-i 15 minute, întorcându-i dacă este necesar.
Intre timp, ia două tigăi şi pune câte 1 lingură cu ulei în fiecare. In una prăjeşte 1 ceapă uşor, până se înmoaie. In cealaltă pune 1 ceapă şi varza. Adaugă 150 ml apă şi 1 lingură cu oţet balsamic.
Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă 15 minute. In altă tigaie pune 200 ml apă fierbinte, cubuleţul de supă şi oţetul balsamic rămas. Lasă să fiarbă 10 minute, până când obţii un sirop. Ai grijă să nu scadă prea mult! Separat, fierbe broccoli până se înmoaie puţin.
Scurge ţelina şi păstârnacul şi pasează-le. Asezonează după gust şi adaugă smântână. Pe un platou pune piureul, deasupra aşază ceapa prăjită şi toarnă siropul.
De jur-împrejur pune cârnaţii şi varza roşie.
Pofta buna!