Carnati cu plante aromate
PrinteazaCarnati cu plante aromate din: carnati, plante aromate, unt, parmezan, supa de carne, lamaie.
- 4-6 cârnaţi mari
- plante aromate (cimbru, salvie, busuioc, rozmarin)
- 50 g unt
- 100 g parmiezan
- 1/2 l supă de carne
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Spălaţi plantele în apă călduţă, scuturaţi-le în apă, tăiaţi-le în bucăţi mari de 4-5 cm şi lăsaţi-le în apă cu zeamă de lămâie pentru 1/2 oră.
Spălaţi câmaţii, ştergeţi cu şervetele de hârtie, tăiaţi fiecare bucată în 3-4 felii.
Tăiaţi untul îîn bucăţi mici şi împrăştiaţi-le într-o cratiţă emailată. Puneţi plantele peste unt şi câmaţii, deasupra plantelor.
Adăugaţi supa de came (sau apă caldă). Puneţi cratiţa în cuptorul cald pentru 1/2 oră, stingeţi focul şi presăraţi peste câmaţi parmezan ras, când câmaţii s-au rumenit.
Serviţi porţionat: câmaţii lângă legume fierte, pâine de casă şi vin roşu.
Pofta buna!