Carnati cu sange (Blutwurst – Sangerete)
PrinteazaCarnati cu sange (Blutwurst – Sangerete) din: carne de porc, sange de porc, organe de porc, sorici, sare, condimente, mate de porc.
- 1 kg carne de porc cu grăsime
- 1 pahar cu sânge de porc
- organe de porc (plămâni, inimă, rinichi)
- şorici
- sare
- condimente
- maţe de porc
Mod de preparare:
Toci carnea folosind o secure ascuţită; o pui în vas adânc, adaugi tocătura din plămâni, inimă, rinichi; pui şorici tocat mare, sare şi condimente după gust.
Omogenizezi amestecul, adaugi un pahar de sânge pe care l-ai păstrat cu sare (la rece), omogenizezi din nou şi umpli câmaţii. Foloseşti maţe de porc.
Când sunt gata, pui câmaţii în apă fierbinte şi îi ţii pe marginea plitei 1/4 oră. Pui vasul pe foc mic şi îi fierbi 30 min, timp în care înţepi câmaţii cu furculiţa ca să se scurgă surplusul de apă şi grăsime. Ii scoţi şi îi răceşti, apoi îi păstrezi la rece.
Pofta buna!