Carnati cu sange
PrinteazaCarnati cu sange din: carne, sange, plamani, rinichi, sorici, sare, condimente.
- 1 kg carne cu grăsime
- 1 pahar cu sânge
- plămâni
- inimă
- rinichi
- şorici
- sare
- condimente
Mod de preparare:
Tocaţi carnea folosind o secure ascuţită; puneţi-o într-un vas adânc, adăugaţi tocătura din plămâni, inimă, rinichi, puneţi şorici tocat mare, sare şi condimente după gust.
Omogenizaţi amestecul, adăugaţi un pahar de sânge pe care l-aţi păstrat cu sare (la rece), omogenizaţi din nou şi umpleţi cârnaţii. Folosiţi maţe de porc.
Când sunt gata, puneţi cârnaţii în apă fierbinte şi ţineţi-i pe marginea plitei 15 min. Puneţi vasul pe foc mic şi fierbeţi 30 min, timp în care înţepaţi cârnaţii cu furculiţa ca să se scurgă surplusul de apă şi de grăsime.
Scoateţi-i şi răciţi-i, apoi păstraţi-i la rece.
Pofta buna!