Carnati de casa aromati
PrinteazaCarnati de casa aromati din: carne de porc, carne de vita, slanina, boia, usturoi, ienibahar.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg pulpa de porc
- 1 kg slanina
- 2 kg carne de vita
- 2 linguri boia
- 1 lingurita ienibahar
- 2 căpăţâni usturoi
- intestine groase de porc
- 2-3 roşii
- 2-3 cepe
- 3-4 căţei usturoi
Carnea şi slănina se toacă cu cuţitul cât mai mărunt şi se pun într-un vas. Se presară boia, ieni-bahar, se adaugă usturoiul pisat şi apoi circa 100 ml apă.
Se amestecă şi se frământă bine potrivind gustul. Pâlnia specială de cârnaţi se ataşează la maşina de tocat şi se umplu intestinele.
Se formează cârnaţii prin răsucire din loc în loc, se leagă şi se lasă la aer rece, la zvântat, pentru 3 zile. Se prăjesc în tigaie alături de legumele curăţate, după caz.
Pofta buna!