Carnati de casa cu cimbru si ienibahar
PrinteazaCarnati de casa cu cimbru si ienibahar din: carne de porc grasa, carne de vita, usturoi, cimbru uscat, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa, ienibahar, mate de porc.
- 3 kg carne de porc grasa
- 1.5 kg carne de vita
- 3 capatani usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri boia dulce
- 1 lingura boia iute
- 1 lingura piper
- sare grunjoasa
- 1/2 lingurita ienibahar
- mate de porc
Mod de preparare:
Cureţi maţele şi le speli. Le răzuieşti cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn, dar ai grijă să nu le rupi. Separat, dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă.
Tai carnea de porc şi de vită bucăţi mici, o toci şi o pui într-un vas. Pisezi usturoiul, îl freci cu un praf de sare, torni puţină apă şi omogenizezi. Adaugi mujdeiul peste carne şi toate condimentele, mai puţin sarea. Amesteci şi pui treptat din saramură, frământând bine.
Laşi să se aromatizeze peste noapte. Montezi pâlnia de cârnaţi la maşina de tocat şi umpli maţele. Ai grijă să nu fie prea îndesaţi, pentru că în momentul în care se usucă se pot sparge. Când termini, îi laşi atârnaţi câteva ore în bucătărie să se usuce, apoi îi scoţi pe balcon şi îi înşiri pe sârmă, să se zvânte la rece.
Carnati de casa cu cimbru si ienibahar
Pofta buna!