Carnati de casa uscati si afumati
PrinteazaCarnati de casa uscati si afumati din: carne, slanina, sare, silitra, boia, piper, usturoi, mate.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg carne tocată de vită
- 500 g slănină
- 2 linguri rase cu sare
- 2 g silitră (conservant)
- piper măcinat
- usturoi
- boia iute
- 1 pahar cu apă caldă
- maţe subţiri de porc
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, daţi-o prin maşina de tocat de două ori, amestecaţi într-un vas mai mare carnea de porc cu cea de vită, adăugaţi sare, piper, silitră, usturoi, boia iute şi apă călduţă.
Frământaţi amestecul, umpleţi cârnaţii folosind maşina de tocat la care montaţi o ţeauă de metal inox sau o formă specială de cârnaţi. Legaţi maţele la un capăt pentru a putea mânui tocătura.
Când operaţiunea s-a terminat, puneţi cârnaţii pe un băţ gros şi lăsaţi-i la zvântat câteva zile, după care puneţi-i la fum rece. Se păstrează în cămara rece.
Pofta buna!