Carnati de ficat (Leberwursti)
PrinteazaCarnati de ficat (Leberwursti) din: ficat de porc, ficat de vita, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi, mate de porc.
- 1 ficat de porc
- 1 ficat de vită
- carne
- condimente
- sare
- 1 kg slănină
- 1 ceapă
- usturoi după gust
- maţe de porc
Mod de preparare:
Fierbi timp de 10 min: ficatul, slănina şi carnea, apoi le scoţi, le răceşti şi le dai prin maşina de tocat. Adaugi la amestec ceapa tăiată mărunt, sarea, condimentele şi usturoiul. Omogenizezi.
Umpli intestinul gros sau maţe de la porc mare, le legi la capete şi le pui la fiert în apă caldă. După 1 oră de fierbere la foc mic scoţi câmaţii în apă rece, îi scurgi şi îi zvânţi.
Ii păstrezi la rece 10-12 zile şi îi serveşti la micul dejun sau ca aperitiv.
Pofta buna!