Carnati de porc aromati
PrinteazaCarnati de porc aromati din: carnati, lapte, oua, faina.
- 8 cârnaţi de porc
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 125 g făină
Mod de preparare:
Carnaţii se prăjesc într-o tigaie, până se rumenesc. Se scot din tigaie, iar o parte din zeama cu grăsime se păstrează. Cuptorul se încălzeşte la 200°C.
Laptele, ouăle şi făina se amestecă într-un castron până formează un aluat gros, cu bule de aer.
Intr-un vas mic de friptură se toarnă aproximativ 3 linguri din zeama cu grăsime păstrată în tigaie. Cârnaţii se aranjează într-un singur strat în vas şi se dau câteva la cuptor pentru câteva minute, până se încălzeşte grăsimea.
Aluatul se toarnă peste cârnati, iar vasul se dă din nou la cuptor. Se coace 30-40 de minute, până ce aluatul creşte şi capătă o culoare maro aurie.
Pofta buna!