Carnati de porc cu cimbru
PrinteazaCarnati de porc cu cimbru din: carne de porc, usturoi, cimbru, coriandru, sare, piper, boia.
- intestine subţiri de porc
- carne grasă de porc
- usturoi pisat
- piper
- boia
- cimbru
- coriandru
- sare
Mod de preparare:
Mai întâi, intestinul subţire al porcului tăiat se curăţă, se răzuieşte cu dosul cuţitului şi se spală bine în mai multe ape.
Carnea de porc împănată cu grăsime se taie bucăţi, se trece o dată prin maşina de tocat, se condimentează cu sare, piper măcinat, boia dulce, rimbru, coriandru şi se adaugă usturoi pisat.
Se frământă totul cu puţină apă şi se potriveşte după gust.
Se umplu intestinele cu ajutorul tubului de câmat montat la maşina de tocat. Pentru a nu se sparge, în timpul îndesării, câmaţii se înţeapă cu un ac, din loc în loc.
Cârnaţii astfel preparaţi se pun la fum rece a doua zi, în afumătoare specială.
Pofta buna!