Carnati de porc cu vin

Printeaza

Carnati de porc cu vin din: carne de porc, slanina, boia, mate, usturoi, vin, sare, piper.

Ingrediente:Carnati de porc cu vin

  • 6 metri maţe de porc, curăţate şi spălate
  • 3 kg carne de porc
  • 1 kg slănină
  • 1 lingură boia de ardei
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 15 căţei de usturoi
  • 150 ml vin roşu
  • salată de varză acră
  • cartofi fierţi

 

Mod de preparare:

Dai carnea şi slănina prin maşina de tocat şi le amesteci. Pisezi usturoiul. Adaugi în came boiaua, sare, piper, după gust, apoi usturoiul. Acoperi vasul şi laşi deoparte 15 minute, apoi torni vinul peste carne.

Dai amestecul la frigider cel puţin 2 ore.

Intre timp, ţii maţele câteva minute în apă caldă cu sare. Montezi accesoriul de câmaţi la maşina de tocat, faci un nod la capătul maţului şi formezi câmaţii, având grijă ca din când în când să răsuceşti maţul pentru a delimita câmaţii unul de altul.

Ii ţii la vânt înainte de a-i prăji sau frige pe grătar.

Ii serveşti alături de salată de varză şi, dacă vrei, de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.