Carnati de porc in aluat
PrinteazaCarnati de porc in aluat din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, carnati de porc, salvie, inele de mere prajite.
- 150 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 2 ouă
- 175 ml lapte
- 60 ml apă
- 2 linguri ulei
- 450 g cârnaţi de porc
- frunze proaspete de salvie
- inele de mere prăjite, pentru ornat
Mod de preparare:
Cerni făina şi sarea într-un castron şi faci o adâncitură în centru, în care torni ouăle bătute. Apoi amesteci treptat cu făina, cu ajutorul unei linguri de lemn, adăugând lapte şi apă pe măsură ce amestecul se îngroaşă.
Baţi aluatul cu un tel până se uniformizează şi capătă consistenţa unei smântâni groase. Acoperi vasul şi laşi compoziţia să stea cel puţin 30 de minute. Incingi cuptorul. Torni uleiul într-o tavă de friptură şi îl încingi în cuptor 5 minute.
Scoţi tava din cuptor şi aranjezi cârnaţii în ea, apoi îi laşi la cuptor până devin aurii. Baţi din nou aluatul cu telul, apoi torni compoziţia peste cârnaţi. Dai din nou tava la cuptor, timp de 35-40 de minute. Ornezi cu frunze proaspete de salvie şi cu inele de mere prăjite si servesti.
Pofta buna!