Carnati deliciosi

Printeaza

Carnati deliciosi din: carne macra, slanina cruda, sare, usturoi, boia, piper, chimen si mate de porc sau de vita.

Ingrediente:

  • 8 kg carne macră
  • două kg slănină crudă
  • 200 g sare
  • 200 g usturoi pisat
  • 150 g boia puţin iute
  • 50 gpiper măcinat
  • 10 g chimen măcinat
  • maţe (de porc, subţiri sau groşi, drepţi, eventual de vită)

 

Mod de preparare:

Carnati deliciosi: Carnea şi slănina se toacă cu maşina cu sita mare. Se amestecă împreună cu condimentele şi se frământă circa 30 de minute. Cârnaţii în maţe subţiri se umplu în mod obişnuit şi se servesc prăjiţi sau fierţi în puţin vin. C

ei în maţe groase sau de vită se umplu având grijă să nu rămână aer în ele şi se leagă cu sfoară la ambele capete.

Se lasă la zvântat o zi, apoi se afumă cu fum rece din rumeguş de fag timp de 3 zile. Se ţin într-o cămară răcoroasă, aerată, unde ei se zbârcesc devenind tot mai uscaţi.

Se consumă, de obicei, după Paşte, dar mai buni sunt la începutul verii alături de primii castraveţi din grădină şi de un păhărel cu răchie.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.