Carnaţi din carne de peşte
PrinteazaCârnaţi din carne de peşte: carne de peste, usturoi, orez, boia dulce, mate de porc, piper.
- 10 kg carne de peşte (crap sau caras)
- 1 kg usturoi
- 500 g orez
- sare boia dulce
- mate de porc
- piper
Mod de preparare:
Toci carnea de peşte, după ce ai scos toate oasele şi pieliţa. Fierbi orezul, iar după ce s-a răcit îl amesteci cu carnea de peşte.
Usturoiul îl pisezi bine şi îl amesteci cu piperul, sarea şi boiaua dulce. Acest amestec îl adaugi la compoziţia din carne de peşte şi orez.
Omogenizezi bine şi cu această compoziţie umpli maţele de porc. Cine doreşte şi are posibilitatea, poate să afume cârnaţii.
Serveşti cârnaţii prăjiţi, alături de murături sau cu feliute de lămâie.
Pofta buna!