Carnati din carne de porc si oaie

Printeaza

Carnati din carne de porc si oaie – Acești cârnați sunt adesea preparați în special în sezonul rece și sunt perfecti pentru grătar sau ca aperitiv.

Această rețetă îți va arăta cum să pregătești cârnați savuroși și suculenți acasă.

  • Prepararea cărnii: 20-30 minute
  • Umplerea cârnaților: 30-40 minute
  • Timp total: 1-1.5 ore

Ingrediente

Pentru cârnați:

  • 500 g carne de porc (spată sau pulpă)
  • 500 g carne de oaie (spată sau pulpă)
  • 100 g slănină (opțional, pentru a adăuga grăsime și suculență)
  • 5-6 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură de sare (sau după gust)
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de boia dulce (sau afumată, după preferințe)
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • 100 ml apă (sau supă de carne)
  • Membranele pentru cârnați (de porc sau oaie)

 

Mod de Preparare

Pregătirea cărnii

Taie carnea de porc și oaie în bucăți mici. Dacă folosești slănină, taie-o și pe aceasta în bucăți. Acest pas este important pentru a ajuta la măcinarea uniformă a cărnii.

Folosește o mașină de tocat carne pentru a toca carnea de porc, carne de oaie și slănină. Poți folosi o sită medie pentru o textură mai fină sau o sită mare pentru o textură mai rustică.

Amestecarea ingredientelor

Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, cimbru, oregano și apa. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt combinate uniform.

Este recomandat să lași amestecul de carne să stea la frigider timp de 1-2 ore pentru a permite aromelor să se dezvolte.

Pregătirea membranelor

Dacă folosești membranele naturale, spală-le bine sub apă rece pentru a îndepărta orice reziduuri și lasă-le la înmuiat în apă călduță timp de 30 de minute.

Umplerea cârnaților

Folosește un dispozitiv de umplere a cârnaților (sau un furtun de gătit) pentru a umple membranele cu amestecul de carne. Asigură-te că nu umpli prea tare, deoarece cârnații trebuie să aibă puțin spațiu pentru a se expanda în timpul gătitului.

Leagă capetele membranelor cu sfoară sau folosește cleme de cârnați pentru a le sigila.

Gătirea cârnaților

Cârnații pot fi gătiți la grătar, în tigaie sau prin fierbere. Dacă îi gătești la grătar, asigură-te că focul nu este prea puternic pentru a evita arderea acestora. Gătește-i până când sunt bine rumeniți și ating o temperatură internă de 70°C.

Dacă preferi, îi poți fierbe în apă cu sare timp de aproximativ 20-30 de minute înainte de a-i prăji sau a-i grătar.

Cârnații din carne de porc și oaie sunt deliciosi serviți alături de mămăligă, murături sau salată de varză. Poți adăuga și un sos de muștar sau de roșii pentru un plus de aromă.

Valori Nutriționale (per porție estimativă)

  • Calorii: 300-400 kcal (în funcție de proporția de grăsime din carne)
  • Proteine: 20-25 g
  • Grăsimi: 25-30 g
  • Carbohidrați: 0-5 g

Prepararea lor acasă îți oferă control total asupra ingredientelor și a gustului, fiind o activitate plăcută de făcut împreună cu familia sau prietenii.

Încercând această rețetă, vei putea să te bucuri de aroma autentică a cârnaților, aducând un strop de tradiție în mesele tale!

Varianta – Carnati din carne de porc si oaie

Ingrediente:

  • 1 parte carne de oaie
  • 2 părţi muşchi de porc
  • 1/2 parte slănină

Mod de preparare:

Dai toată carnea prin maşina de tocat (dar cu sita mai mare, căci are gust mai bun). Condimentezi cu sare, piper, usturoi sau condiment pentru cârnaţi.

Umpli intestinele speciale şi câmaţii, îi pui la uscat şi pe urmă la afumat. Ies delicioşi!

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/carnati-din-carne-de-porc-si-oaie html

1 comentariu

  1. Neaparat o sa incerc si eu reteta asta de carnati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.