Carnati cu fenicul, ardei iute si fasole

Printeaza

Carnati cu fenicul, ardei iute si fasole din: ulei de masline, carnati, ceapa, fenicul, usturoi, ardei iute, seminte de fenicul, faina, vin, supa de pui, fasole verde, boabe de fasole verde, mazare, crema fraiche, patrunjel, busuioc, paine.

Ingrediente:Carnati_cu_fenicul_ardei_iute_si_fasole

  • 1 lingura ulei de masline
  • 12 carnati de calitate
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 bulb de fenicul, taiat in sferturi, apoi feliat
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/2 ardei iute rosu, tocat fin
  • 2 lingurite seminte de fenicul
  • 2 linguri de faina
  • 150 ml de vin alb
  • 500 ml supa de pui
  • 200 g de fasole verde, taiata in jumatati
  • 300 g boabe de fasole verde, din pastai
  • 300 g de mazare
  • 200 g de creme fraiche, cu 50% grasime
  • coaja rasa de la 1 lamaie, zeama de la 1/2
  • cate 1 mana de patrunjel si busuioc, tocate
  • 1/2 ardei iute rosu, tocat fin, pentru servit
  • paine crocanta, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o oala mare. Pune carnatii si gateste-i cateva minute pana se rumenesc, apoi transfera-i pe o farfurie. In locul lor, pune in oala ceapa si feniculul si soteaza-le 10-15 minute, pana se inmoaie, apoi adauga usturoiul, jumatatea de ardei iute si semintele de fenicul.

Soteaza-le si pe acestea cateva minute, amestecand ingredientele din cand in cand pentru ca usturoiul sa nu se arda.

Incorporeaza faina si gateste 1 minute. Toarna vinul, lasa-l sa dea in clocot 1 minute, amesteca din nou bine ingredientele, apoi adauga supa si transfera la loc carnatii, asezonand bine.

Acopera oala si lasa mancarea sa fiarba la foc mic 30 de minute.

Adauga fasolea verde, boabele de fasole si mazarea si lasa-le sa fiarba 2 minute, neacoperite. Incorporeaza creme fraiche, coaja rasa si zeama de lamaie si ierburile.

Adauga putina sare si piper, daca e nevoie, apoi presara ardeiul iute si serveste mancarea cu paine.

Carnati cu fenicul, ardei iute si fasole

Carnati_cu_fenicul_ardei_iute_si_fasole

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.