Carnati in sos de rosii
PrinteazaCarnati in sos de rosii din: carnati polonezi, rosii, supa de vita, faina, ceapa, unt, sare, piper, zahar.
- 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa)
- două roşii
- 200 ml supă de vită
- 50 g făină
- o ceapă
- 50 g unt
- sare
- piper
- un vârf de linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se toacă foarte mărunt sau se dă pe râzătoare. Se încinge untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa până când devine aurie. Se adaugă făina şi se lasă să se rumenească. Se toarnă supa de vită, puţin câte puţin şi se lasă să fiarbă.
Roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se pasează, apoi se adaugă în tigaie peste ceapă. Se presară sare, piper şi zahăr, după gust. Cârnaţii se descojesc de pieliţă, se taie în cubuleţe şi se adaugă în tigaie.
Se mai lasă câteva minute, ca să se întrepătrundă aromele. Se servesc cu garnitură de cartofi sau orez.
Poftă bună!