Carnati in sos de vin
PrinteazaCarnati in sos de vin din: carnati de casa, cartofi, ceapa, ardei, vin, sos de rosii, patrunjel, ulei, sare.
- 4-6 carnaţi de casa
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 1 pahar vin
- 1 ceşcuţă cu sos de roşii
- patrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune cartofii întregi la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, taie ceapă mărunt şi căleşte-o în ulei, după care adaugă ardeii graşi tăiaţi fâşii.
Stinge cu sosul de roşii şi lasă să dea în câteva clocote, într-un vas uns cu ulei, aşază cârnaţii înţepaţi din loc în loc cu o furculiţă. Printre ei, pune cartofii aproape fierţi.
Toarnă sosul deja pregătit şi lasă la cuptor 20 de minute. Stinge apoi cu vin şi mai lasă cel mult 10 minute, după care parfumează cu verdeaţă..
Poftă bună!