Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoi
PrinteazaO reteta de carnati inabusiti cu legume si paine cu usturoi din: ulei de masline,c arnati, ceapa, morcovi, telina, rosii, fasole, concentrat pentru supa de vita, cimbru, usturoi si paine ciabatta.
- 2 lingurite ulei de masline, plus extra pentru stropit
- 4 carnati grosi
- 1 ceapa, feliata
- 2 morcovi, tocati fin
- 2 tulipini de telina
- 400 g de rosii din conserva
- 400 g fasole alba boabe din conserva
- 1 cub concentrat pentru supa de vita
- 1 lingura de cimbru tocat, plus extra pentru paine cu usturoi
- 1 catel de usturoi, 1/2 ras, 1/2 intreg
- 4 felii de paine ciabatta
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie largă şi se prăjesc cârnaţii până se rumenesc. Se dau într-o parte a tigăii, se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina. Se ţin pe foc, cu capacul pus, timp de 10 minute, până se frăgezesc.
Se adaugă roşiile, fasolea (cu tot cu zeamă), cubul concentrat şi cimbrul. Se presară usturoiul ras, se acoperă şi se fierbe totul 10 minute.
Intre timp, se prăjesc feliile de ciabatta, se freacă bine cu usturoiul rămas, se stropesc cu ulei de măsline şi se presară cu cimbru; se servesc alături de cârnaţii cu legume.
Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoi
Pofta buna!