Carnati la gratar cu piure

Printeaza

Carnati la gratar cu piure din: carnati de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, ceapa, zahar pudra, faina, supa, cartofi, smantana, mustar.

Ingrediente: Carnati la gratar cu piure

  • 12 carnati de porc
  • sare și piper negru măcinat

Pentru sosul de ceapa:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 8 cepe feliate
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 lingură de făină
  • 300 ml supa

Pentru piure:

  • 1.5 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 150 ml smântână
  • 1 lingura mustar dijon

 

Mod de preparare:

Se încălzesc untul și uleiul într-o tigaie mare, până la formarea spumei. Se adaugă ceapa și se amestecă bine. Se acoperă și se fierbe ușor timp de aproximativ 30 de minute, amestecand frecvent.

Se adaugă zahăr și gatiti timp de încă 5 minute.

Se scoate cratita de pe foc și se incorporeaza făină, apoi se adauga treptat supa. Se readuce la foc mic si se fierbe timp de 3 minute. Asezonati.

Între timp, gatiti cartofii, intr-o cratita adaugati cartofii si acoperiti cu apa si asezonati. Fierbeti timp de 20 de minute. Scurgeti si pasati, adaugati unt, smantana și muștar. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Incalziti gratarul. Aranjati cârnații pe grătar și rumeniti timp de 15-20 de minute, întorcând în mod frecvent.

Se servesc cârnații cu piure de cartofi si sos de ceapă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.