Carnati macelaresti cu boia

Printeaza

Carnati macelaresti cu boia din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia, usturoi, ienibahar.

Ingrediente:Carnati macelaresti cu boia

  • 700 g carne proaspătă de porc
  • 300 g carne de vită
  • 1 lingură cu sare
  • 2 g silitră
  • piper măcinat
  • 1 linguriţă cu boia de ardei
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1/2 linguriţă cu ienibahar

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de porc felii subţiri, frecaţi fiecare felie cu sare şi piper măcinat şi puţină silitră, aşezaţi-le într-un vas, acoperiţi-le cu tifon şi puneţi deasupra o greutate. Treceţi carnea de vită prin maşina de tocat, frământaţi-o cu sare, piper şi silitră.

Puneţi-o într-un vas adânc, acoperiţi-o, lăsaţi-o la rece cel puţin 10 ore, ca şi carnea de porc, după care puneţi-o în vasul cu carne de porc, amestecaţi şi daţi totul prin maşina de tocat, adăugaţi zeamă de usturoi şi ienibahar, coloraţi cu boia de ardei şi frământaţi 15 min cu mâna.

Umpleţi maţele (de pe care s-a îndepărtat sarea) cu o pâlnie pusă la maşina de tocat, legaţi-le la capete şi lăsaţi-le la zvântat sau afumaţi-le.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Carnati cu plante aromate

Carnati cu plante aromate

Carnati cu plante aromate din: carnati, plante aromate, unt, parmezan, supa de carne, lamaie. Ingrediente: 4-6 cârnaţi mari plante aromate (cimbru, salvie, busuioc, rozmarin) 50 g unt 100 g parmiezan 1/2 l supă de carne 1 lămâie   Mod de preparare: Spălaţi plantele în apă călduţă, scuturaţi-le în apă, tăiaţi-le în bucăţi mari de 4-5 […]

Taiere, parlirea si oparirea porcului

Carnati de vita-porc afumati si uscati

Carnati de vita-porc afumati si uscati din: carne de porc, carne tocata de vita, slanina, sare, silitra, piper, usturoi, boia, apa, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne tocată de vită 500 g slănină 2 linguri rase cu sare 2 g silitră piper măcinat usturoi boia iute de ardei roşu […]

Carnati cu sange

Carnati cu sange

Carnati cu sange din: carne, sange, plamani, rinichi, sorici, sare, condimente. Ingrediente: 1 kg carne cu grăsime 1 pahar cu sânge plămâni inimă rinichi şorici sare condimente   Mod de preparare: Tocaţi carnea folosind o secure ascuţită; puneţi-o într-un vas adânc, adăugaţi tocătura din plămâni, inimă, rinichi, puneţi şorici tocat mare, sare şi condimente după […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.