Carnati macelaresti in mat de porc

Printeaza

Carnati macelaresti in mat de porc din: carne de porc, carne de vita, sare, silitra, piper, boia, usturoi, ienibahar, mate subtiri de porc.

Ingrediente:Carnati macelaresti in mat de porc

  • 700 g carne de porc
  • 300 g carne de vită
  • 1 lingură cu sare
  • 2 g silitră
  • piper măcinat
  • 1 linguriţă cu boia de ardei
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1/2 linguriţă cu ienibahar
  • maţe subţiri de porc

Mod de preparare:

Tai carnea de porc felii subţiri, freci fiecare felie cu sare şi piper măcinat şi puţină silitră, le aşezi în vas, le acoperi cu tifon şi pui deasupra o greutate.

Treci carnea de vită prin maşina de tocat, o frămânţi cu sare, piper şi silitră. O pui în vas adânc, o acoperi, o laşi la rece cel puţin 10 ore, ca şi carnea de porc, după care o pui în vasul cu came de porc, amesteci şi treci totul prin maşina de tocat, adaugi zeamă de usturoi şi ienibahar, colorezi cu boia de ardei şi frămânţi 1/4 oră cu mâna.

Umpli maţele (de pe care s-a îndepărtat sarea) cu o pâlnie pusă la maşina de tocat, le legi la capete şi le laşi la zvântat sau le afumi.

Se consumă fripţi pe grătar, prăjiţi sau la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.