Carnati macelaresti in mat de porc
PrinteazaCarnati macelaresti in mat de porc din: carne de porc, carne de vita, sare, silitra, piper, boia, usturoi, ienibahar, mate subtiri de porc.
- 700 g carne de porc
- 300 g carne de vită
- 1 lingură cu sare
- 2 g silitră
- piper măcinat
- 1 linguriţă cu boia de ardei
- 1 căpăţână de usturoi
- 1/2 linguriţă cu ienibahar
- maţe subţiri de porc
Mod de preparare:
Tai carnea de porc felii subţiri, freci fiecare felie cu sare şi piper măcinat şi puţină silitră, le aşezi în vas, le acoperi cu tifon şi pui deasupra o greutate.
Treci carnea de vită prin maşina de tocat, o frămânţi cu sare, piper şi silitră. O pui în vas adânc, o acoperi, o laşi la rece cel puţin 10 ore, ca şi carnea de porc, după care o pui în vasul cu came de porc, amesteci şi treci totul prin maşina de tocat, adaugi zeamă de usturoi şi ienibahar, colorezi cu boia de ardei şi frămânţi 1/4 oră cu mâna.
Umpli maţele (de pe care s-a îndepărtat sarea) cu o pâlnie pusă la maşina de tocat, le legi la capete şi le laşi la zvântat sau le afumi.
Se consumă fripţi pe grătar, prăjiţi sau la cuptor.
Pofta buna!