Carnati moldovenesti
PrinteazaCarnati moldovenesti
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de manzat
- coriandru
- nucsoara pisata
- zeama de usturoi
- sare
- piper dupa gust
- 250 g slanina
- 2 intestine subtiri
Mod de preparare:
Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente (coriandru, nucsoara pisata, zeama de usturoi), se amesteca din nou si se umplu carnatii cu ajutorul unei palnii atasate la capatul masinii de tocat.
Se pune carnea tocata din nou in masina si se invarte parghia masinii de tocat usor, ca sa nu se rupa intestinele. Cu mana se misca umplutura spre capatul intestinului, care se leaga cu ata la capatul de jos.
Inainte de a trece la umplerea carnatilor, se pune apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cand operatia s-a incheiat, se leaga intestinul la ambele capete si se inteapa din loc in loc pentru a nu pocni si se pun carnatii la rece 2 zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer.
Se folosesc proaspeti, dar se pot pastra mai mult timp daca se afuma usor sau se pot praji si se pun in untura care se pastreaza la rece. Carnatii proaspeti se pot pastra in congelator.
Carnati moldovenesti
Pofta buna!
Buni, foarte buni