Carnaţi olteneşti

Printeaza

Carnaţi olteneşti

Carnaţi olteneşti

Ingrediente:

  • 10 kg carne marcră
  • 200 g sare
  • 50 g usturoi,
  • 250 ml zeamă din carne de porc
  • maţe de porc

 

 

Preparare:

Maţele se curăţă în felul următor: se spală bine în apă rece, se întorc şi pe partea interioară şi se curăţă bine cu partea neascuţită a cuţitului. După ce s-au ras cu atenţie ca să nu se rupă, se pun în apă rece cu sare şi oţet.

Se spală bine până ce iese mirosul din ele. Separat se curăţă carnea de tendoane şi pieliţe, se toacă, se adaugă condimentele şi se frământă bine compoziţia.

Treptat se toarnă zeama de carne şi se amestecă în continuare. După ce s-a terminat compoziţia de preparat se umplu maţele, acestea trebuie să fie cât mai subţiri, şi se răsucesc cârnăciori cu o lungime de 25 de centimetri.

Când sunt gata se pun la zvântat, într-un loc rece şi bine aerisit unde se ţin aproximativ trei zile.

Cârnaţi olteneşti

Cârnaţi olteneşti.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar cautam o reteta de carnati oltenesti. Imi plac mult carnatii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.