Carnaţi olteneşti
PrinteazaCarnaţi olteneşti
Ingrediente:
- 10 kg carne marcră
- 200 g sare
- 50 g usturoi,
- 250 ml zeamă din carne de porc
- maţe de porc
Preparare:
Maţele se curăţă în felul următor: se spală bine în apă rece, se întorc şi pe partea interioară şi se curăţă bine cu partea neascuţită a cuţitului. După ce s-au ras cu atenţie ca să nu se rupă, se pun în apă rece cu sare şi oţet.
Se spală bine până ce iese mirosul din ele. Separat se curăţă carnea de tendoane şi pieliţe, se toacă, se adaugă condimentele şi se frământă bine compoziţia.
Treptat se toarnă zeama de carne şi se amestecă în continuare. După ce s-a terminat compoziţia de preparat se umplu maţele, acestea trebuie să fie cât mai subţiri, şi se răsucesc cârnăciori cu o lungime de 25 de centimetri.
Când sunt gata se pun la zvântat, într-un loc rece şi bine aerisit unde se ţin aproximativ trei zile.
Cârnaţi olteneşti
Pofta buna!
Chiar cautam o reteta de carnati oltenesti. Imi plac mult carnatii.