Carnati oltenesti cu legume
PrinteazaCarnati oltenesti cu legume din: carnati, vinete, ardei, dovlecei, ceapa, usturoi, paste de curry, rosii, arpagic, masline, mustar, ulei, sare, piper, busuioc.
- 700 g câmaţi olteneşti
- două vinete
- doi ardei graşi
- doi dovlecei
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- pudră de curry
- 200 g roşii cherry galbene
- 200 g arpagic,
- 200 g măsline fără sâmburi
- două linguri de muştar cu boabe
- ulei
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Dovleceii şi vinetele se spală, se taie în cuburi şi se pun într-un castron împreună cu ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe sau în rondele. Se încing 200 ml ulei într-o cratiţă, se adaugă usturoiul, ceapa curăţată de foi şi tocată în cubuleţe. Se căleşte timp de cinci minute, se adaugă dovleceii, vinetele şi ardeii.
Se călesc timp de câteva minute, se pun roşiile tăiate înjumătăţi, măslinele fără sâmburi şi o cană de apă. Se condimentează cu pudră de curry, sare, piper şi se lasă pe foc până când scade apa şi legumele sunt fierte.
Se presară busuiocul, se amestecă şi se acoperă cratiţa cu un capac ca să se îmbine aromele. Cârnaţii se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră, se taie în felii şi se servesc alături de legumele fierbinţi.
Poftă bună!