Carnati pe pat de varza
PrinteazaCarnati pe pat de varza din: carnati, caltabos, varza, ceapa, piept de porc, pasta de ardei, piper.
Ingrediente:
- 4 fire de carnati
- 4 fire de caltaboş (eventual şi sângerete)
- 1 kg varză murată
- 1 ceapă mare
- 100 g piept de porc afumat
- 2 linguri pastă de ardei
- piper
Mod de preparare Carnati pe pat de varza:
Pieptul de porc se taie cubuleţe şi se prăjeşte într-o tigaie.
Se scot jumările, iar în untura ramasa se căleşte ceapa mărunţită, se adaugă pasta de ardei, varza şi jumările, se presară cu piper, se amesteca şi se pune într-un vas termorezistent.
Deasupra se aşază cârnaţii, caltaboşii şi sângereţii dupa caz. Se toarna puţina apă, se acoperă cu capacul şi se introduce în cuptorul fierbinte pentru 30 minute.
Se scoate capacul şi se lasă la rumenit. Se serveşte imediat.
Pofta buna!