Carnati de porc cu fenicul
PrinteazaCarnati de porc cu fenicul din: fleica de porc, slanina, usturoi, boia de ardei iute, sare, piper, mate de porc, seminte de fenicul.
- 8 kg fleică de porc
- 2 kg slănină
- 200 g usturoi pisat (4 căpăţâni)
- 100 g boia de ardei iute
- 200 g sare
- 50 g piper negru
- maţe groase de porc
- seminţe de fenicul pisate (opţional)
Mod de preparare:
Prin sita mare a maşinii de tocat treci slănina şi carnea de porc tăiată fâşii. După aceea, adaugi peste ele toate condimentele şi frămânţi foarte bine compoziţia 30 de minute. Frământatul cu mâinile face textura cârnatului să nu fie păstoasă.
Cu amestectul obţinut umpli maţele bine curăţate, spălate şi lăsate 2 ore în apă rece. Cum maţele sunt groase, e bine să le umpli cu grijă, să nu rămână aer în ele. Lâ final, le legi cu sfoară la ambele capete. Laşi carnaţii o zi la zvântat, pentru a deveni mai uscaţi.
Carnati de porc cu fenicul
Pofta buna!