Cârnaţi picanţi cu legume la cuptor
PrinteazaCârnaţi picanţi cu legume la cuptor din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, buchet garni, vin, fasole boabe, carnati de porc si paine.
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 rosii, tocate
- buchet garni (patrunjel, cimbru si foaie de dafin, legate cu ata alimenta)
- 2 conserve de 400 g fasole boabe, clatita si scursa
- 300 ml de vin alb
- 12 carnati de porc picanti, proaspeti
- 100 g paine veche
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o cratiţă mare, adaugă ceapa, morcovii, 3 căţei de usturoi, roşiile şi buchetul garni.
Asezonează şi lasă pe foc mic timp de 5 minute, apoi adaugă fasolea, vinul şi 200ml de apă. Adu totul la punctul de fierbere şi lasă să clocotească 5 minute.
Intre timp, încălzeşte cuptorul la 180°C/ gaz 4. Pune uleiul răjnas într-o tigaie încăpătoare şi rumeneşte bine cârnaţii.
Freacă bine interiorul unei tăvi cu restul usturoiului. Toarnă în ea jumătate din amestecul de fasole, aşază cârnaţii deasupra şi adaugă peste ei fasolea rămasă.
Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 45 de minute. între timp, mărunţeşte pâinea într-un robot de bucătărie, pentru a forma pesmet.
Scoate tava din cuptor, îndepărtează folia şi presară pesmetul peste fasole. Mai dă la cuptor 20 de minute, până când se rumeneşte bine. Serveşte alături de o salată verde cu textură crocantă.
Cârnaţi picanţi cu legume la cuptor
Pofta buna!