Carnati cu piper alb
PrinteazaCarnati cu piper alb din: piept de vitel, piept de porc, gheata, lapte, sare, mustar, patrunjel, nucsoara, piper.
Ingrediente:
- un kg piept de vitel
- 400 g piept de porc
- 400 g cuburi de gheată
- 40 g lapte praf
- 25 g sare fină
- o lingură praf de muştar
- 2 legături pătrunjel
- o linguriţă nucşoară
- 2 linguriţe piper alb
- 3 m intestine de porc
Mod de preparare:
Se taie cuburi carnea de vitel şi cea de porc şi se pun la congelator cât să fie carnea foarte rece, nu congelată. Apoi, aşa foarte rece, se toacă.
Se mărunţesc şi cuburile de gheată şi se pun într-un vas. Se adaugă carnea, laptele, sarea, piperul, nucşoara, pătrunjelul fin tocat, praful de muştar. Se amestecă 5 minute.
Se înmoaie intestinele în apă caldă, se pun pe dispozitivul de umplut şi se umple intestinul fără a-l departaja în mici cârnaţi.
Se leagă într-o primă fază doar la cele două capete. Apoi, se întorc formând cârnaţi mai mici, după dorinţă.
Se pune apă la fiert, se fierb cârnaţii 15 minute, se stinge focul şi se lasă 10 minute.
Pofta buna!
Au iesit buni carnatii