Carnati cu piper alb

Printeaza

Carnati cu piper alb din: piept de vitel, piept de porc, gheata, lapte, sare, mustar, patrunjel, nucsoara, piper.

Ingrediente:

  • un kg piept de vitel
  • 400 g piept de porc
  • 400 g cuburi de gheată
  • 40 g lapte praf
  • 25 g sare fină
  • o lingură praf de muştar
  • 2 legături pătrunjel
  • o linguriţă nucşoară
  • 2 linguriţe piper alb
  • 3 m intestine de porc

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi carnea de vitel şi cea de porc şi se pun la congelator cât să fie carnea foarte rece, nu congelată. Apoi, aşa foarte rece, se toacă.

Se mărunţesc şi cuburile de gheată şi se pun într-un vas. Se adaugă carnea, laptele, sarea, piperul, nucşoara, pătrunjelul fin tocat, praful de muştar. Se amestecă 5 minute.

Se înmoaie intestinele în apă caldă, se pun pe dispozitivul de umplut şi se umple intestinul fără a-l departaja în mici cârnaţi.

Se leagă într-o primă fază doar la cele două capete. Apoi, se întorc formând cârnaţi mai mici, după dorinţă.

Se pune apă la fiert, se fierb cârnaţii 15 minute, se stinge focul şi se lasă 10 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Adela Constantin

    Au iesit buni carnatii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.