Cârnaţi cu piure de cartofi
PrinteazaCârnaţi cu piure de cartofi din: cartofi, mazare, carnati, telina, praz, pasta de ardei capia, ceapa, rosii, smantana, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, castraveti murati, usturoi.
- 8 cartofi
- 200 g mazare
- 4 rotite de carnati
- o telina
- un fir de praz
- 3 linguri cu pasta de ardei capia
- o ceapa alba
- doua rosii
- 200 ml smantana
- 75 g unt
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- patrunjel
- castraveti murati
- usturoi
Mod de preparare:
Ceapa şi prazul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei încins aproximativ cinci minute. Se adaugă pasta de ardei, roşiile date prin râzătoare, sare şi piper după gust. Se adaugă puţină apă, se fierbe 15 minute şi se păstrează la cald. Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare zece minute.
Se adaugă mazărea şi se fierbe totul până se înmoaie legume¬le. Se scot într-un bol, se pasează, apoi se amestecă cu untul tăiat cuburi, smântână adăugată treptat, sare şi piper după gust. Cârnaţii se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins 15-20 de minute.
Se întorc pe partea cealaltă, se mai ţin zece minute şi se pun pe platouri, alături de piure şi sosul cald, presărat cu pătrunjel tocat.
Se serveste ca atare cu castarveti murati sau cu mujdei de usturoi.
Cârnaţi cu piure de cartofi
Pofta buna!