Carnati cu piure la cuptor
PrinteazaCarnati cu piure la cuptor din: cartofi, ceapa verde, carnati de porc, ceapa, cimbru, unt, lapte, ulei, otet balsamic, gem de zmeura, vin rosu, concentrat de pui, malai si mazare.
- 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi
- o legatura de ceapa verde, taiata rondele
- 8 carnati de porc
- 2 cepe, curatate si taiate rondele
- 6 fire de cimbru
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 1⁄2 lingura ulei
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingura gem de zmeura
- 100ml vin rosu
- 400 ml concentrat de pui
- 21⁄2 lingurita malai, pus in 1 lingura de apa
- 150 g mazare
Mod de preparare:
Fierbe cartofii si fa un piure cu unt si lapte. Incorporeaza in piure rondelele de ceapa verde.
Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste carnatii 3-4 min, pana se rumenesc bine.
Taie-i bucati si pune-i intr-un vas de copt termorezistent.
Pentru sos, caleste ceapa 6-8 min, adauga otetul, gemul de zmeura si vinul, apoi lasa sa dea in clocot
. Adauga concentratul de pui si fierbe la foc mic 2-3 min. Incorporeaza malaiul si presara 1⁄2 din frunzele de cimbru.
Toarna sosul peste carnati. Presara boabele de mazare si deasupra pune piureul.
Presara restul de cimbru si coace 20-25 min.
Carnati cu piure la cuptor
Pofta buna!
Vreau si eu niste carnati cu piure