Carnati cu piure la cuptor

Printeaza

Carnati cu piure la cuptor din: cartofi, ceapa verde, carnati de porc, ceapa, cimbru, unt, lapte, ulei, otet balsamic, gem de zmeura, vin rosu, concentrat de pui, malai si mazare.

 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi
  • o legatura de ceapa verde, taiata rondele
  • 8 carnati de porc
  • 2 cepe, curatate si taiate rondele
  • 6 fire de cimbru
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1⁄2 lingura ulei
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura gem de zmeura
  • 100ml vin rosu
  • 400 ml concentrat de pui
  • 21⁄2 lingurita malai, pus in 1 lingura de apa
  • 150 g mazare

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii si fa un piure cu unt si lapte. Incorporeaza in piure rondelele de ceapa verde.

Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste carnatii 3-4 min, pana se rumenesc bine.

Taie-i bucati si pune-i intr-un vas de copt termorezistent.

Pentru sos, caleste ceapa 6-8 min, adauga otetul, gemul de zmeura si vinul, apoi lasa sa dea in clocot

. Adauga concentratul de pui si fierbe la foc mic 2-3 min. Incorporeaza malaiul si presara 1⁄2 din frunzele de cimbru.

Toarna sosul peste carnati. Presara boabele de mazare si deasupra pune piureul.

Presara restul de cimbru si coace 20-25 min.

 

Carnati cu piure la cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Vreau si eu niste carnati cu piure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.