Cârnaţi cu piure şi mazăre
PrinteazaCârnaţi cu piure şi mazăre din: cartofi, mazare, carnati semiafumati, lapte, smantana, ceapa, usturoi verde, ulei, vin, pasta de tomate, sare, piper, marar, otet balsamic.
- 6 cartofi
- 200 g mazare
- 4 carnati semiafumati
- 100 ml lapte dulce
- 100 ml smantana
- 5 cepe
- o legatura usturoi verde
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb sec
- o lingura cu pasta de tomate
- sare
- piper
- marar
- o lingura cu otet balsamic
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare.
Se scot într-un bol şi se pasează, se amestecă împreună cu laptele dulce cald şi smântână adăugate treptat. Se toarnă puţin ulei, se condimentează, se amestecă şi se păstrează la cald.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se toacă şi se pune lângă ceapă. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa până devine aurie, apoi se adaugă usturoiul.
Se prăjesc două minute, se adaugă pasta de tomate şi vinul alb, sare şi piper după gust. Se toarnă două căni cu apă, se fierbe totul şi când este gata se ia de pe foc şi se presară mărar tocat.
Cârnaţii se frig pe grătarul încins şi se pun în farfurii alături de piure. Se presară mazărea, se toarnă sosul şi se servesc.
La sosul de ceapa se mai poate adauga si o lingura cu otet balsamic.
Cârnaţi cu piure şi mazăre
Pofta buna!