Cârnaţi cu piure de mere
PrinteazaO reteta de carnati cu piure de mere din: cartofi, carnati de porc, unt, ceapa, faina, mere si lapte.
- 700g de cartofi făinoşi, tăiaţi în bucăţi mari
- 8 cârnaţi de porc
- 25 g de unt
- 1 ceapă, feliată fin
- 2 linguri de făină 250ml supă de vită
- 2 mere (în jur de 280 g), curăţate şi tăiate în bucăţi mici
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă sărată 15 minute, până se înmoaie. între timp, se încinge o tigaie nonaderentă şi se prăjesc cârnaţii pe foc mediu 15-20 de minute, întorcându-i din când în când, până sunt făcuţi în interior. Se scot din tigaie şi se ţin calzi.
In tigaie se topeşte untul şi se prăjeşte ceapa 15-20 de minute, până se înmoaie. Se adaugă amestecând făina, apoi, treptat, supa. Se amestecă pentru a se forma un sos, se fierbe 2 minute, apoi se toarnă într-o cană şi se ţine cald.
Se prăjesc merele în jumătate din untul rămas 5-10 minute până se înmoaie. Se scurg cartofii şi se pasează cu restul de unt şi cu laptele. Se încorporează merele, apoi se serveşte alături de cârnaţi şi de sosul de ceapă.
Cârnaţi cu piure de mere
Pofta buna!