Carnati cu piure si sos pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de carnati cu piure si sos pesto din: cartofi, carnati de porc, mazare, boabe de soia, coaja de lamaie, smantana, sos pesto, ulei de floarea soarelui, supa concentrata de vita sau pui, mustar cu boabe, usturoi, ulei de masline si lapte.
- 1,2 cartofi, curatati, taiati cuburi mari
- 8 carnati de porc
- 250 g mazare congelata sau din conserva
- 250 boabe de soia congelate
- coaja de 1 lamaie, rasa foarte fin
- 150 ml smantana, cu procent scazut de grasimi
- 1 linguri sos pesto
- 2 lingurite ulei de floarea soarelui
- 75 ml supa concentrata de vita sau pui
- 1 lingura mustar cu boabe
- 2 catei de usturoi, zdrobiti,
- ulei de masline
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o oală cu apă clocotită, uşor sărată, şi fierbe 12-15 min, până se înmoaie. Intre timp, încinge uleiul într-o tigaie, adaugă cârnaţii şi prâjeşte-i 12 min, până se rumenesc şi se pătrund.
Adaugă supa concentrată, mazărea boabele de soia, muştarul, usturoiul si coaja de lămâie, apoi fierbe încă 1 min. Adaugă smântână şi fierbe la foc mic 3-4 min.
Scurge cartofii şi fă-i piure, adaugă uleiul, laptele şi asezonează bine. încorporează sosul pesto şi serveşte cu cârnaţi şi garnitură de legume.
Carnati cu piure si sos pesto
Pofta buna!